Poke med reker

Poke med ris, reker, mango, reddiker, avokado, gulrøtter, agurk og vårløk. Ekstra pynt med sesamfrø og kokosflak.

Foto: Lise Finckenhagen

Poke med reker

Ris, reker, grønnsaker, frukt og en sterk majones er ingrediensene i Lise Finckenhagens pokebolle.

Slik gjør du

Skjær agurken i tynne bånd eller terninger. Rens og skjær avokado og mango i tynne skiver eller terninger. Skrell og skjær gulroten i tynne strimler.

Bland sammen majones, chilisaus og limesaft.

Bland rekene med chilimajones. Om ønskelig kan du la rekene være «naturelle» og heller servere chilimajonesen på toppen i tynne striper.

Fordel risen i serveringsboller. Topp med agurk, avokado, mango, gulrot og reker. Pynt med et dryss av kokos, sprøstekt løk, vårløk, chili, reddikskiver og sesamfrø. Eller du kan bruke det det du liker best. Serveres med det samme.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+