Futomaki fylt med aks, rogn, japansk omelett og agurk. Sushibitene er servet på avlange svarte fat på mørkebrune skjærerfjøler.

Gode bitar med futomaki er lett å få til heime. I staden for laks kan du også bruke kveite, kokte kongereker, steinbit, torsk, tunfisk, kamskjel, råreker m.m.

Foto: Jacob Snedevig / DR

Futomaki med laks

Futomaki er ekstra store makirullar, og kan fyllast med alt godt du måtte ønske. Vi har valt oss laks, rogn, japansk omelett og agurk. Shokuyoku o sosoru!

Slik gjør du

Ris

Vask risen grundig 5–6 gonger med kaldt vatn.

Ha risen i ein kjele med 6 1/2 dl vatn og kok varsamt opp under lokk. Kok risen i cirka 10 minutt og la den etterpå trekke i 10 minutt. Lokket må ikkje takast av.

I mellomtida rører du eddik med salt og sukker til begge delar er heilt oppløyst.

Ha risen i ein bolle (ikkje metall) og hell eddikblandinga over. Bland godt med ei tresleiv – hakk godt slikt at risen blir lufta. Dekk bollen med ein fuktig klut og bruk risen innan ein dag.

Legg eit stykke nori-tang på ei rullematte for sushi.

Fordel den avkjølte sushirisen over tangen i eit lag på cirka 1/2 cm, men ikkje heilt ut til kanten.

Fyll

Tamagoyaki er ein japansk omelett laga av egg, dashi, sukker og soyasaus. Korleis du lagar omeletten finn du nedst i oppskrifta.

Legg avlange bitar av agurk, omelett, laks, lakserogn og sylta grønsaker på langs i midten av risen og rull det heile saman. Trykk rullen godt saman og ta den ut av rullematta.

Skjer passande skiver frå rullen med ein skarp kniv.

Servar med soya, wasabi og sylta ingefær.

Tips

Kilde: Brørne Price frå TV-serien «Munter mat»