Slik gjør du
Lammelåret
Riss ruter i fettet på låret og lag små lommer hvor du stikker inn biter av hvitløk og kvister av rosmarin. Salte og pepre.
Ha litt olje i en langpanne og ha oppi kuttede grønnsaker, løk og urter. Legg kjøttet på toppen og stek det i cirka 1 time og 30 minutter på 150 grader. Kjernetemperaturen skal være 55 grader.
Ta ut kjøttet og dekk det til. La det hvile i cirka 20 minutter.
Mens steken hviler, siler du av skyen. Lag en liten jevning av like deler hvetemel og smør til å jevne skyen med.
Yorkshirepudding
Ha mel og salt i en skål og rør i eggene. Deretter rører du inn melk og vann. Pisk deigen godt sammen slik at det ikke er klumper, og la den hvile i minst en halv time.
Man kan enten lage en stor yorkshirepudding eller en til hver kuvert. Da bruker du store muffins-former.
Stek yorkshirepuddingen ferdig mens kjøttet hviler. De skal serveres rykende varme.
Smør formene godt. Det skal være cirka 1/2 cm fett i hver form. Sett formene i ovnen og hev varmen til 220 grader. Når fettet er rykende varmt, tar du ut formene og heller deigen oppi. Sett dem tilbake i ovnen i cirka 15–20 minutter til de er hevet flott opp og er gyllenbrune.
Server straks.
Myntesaus
Fjern stilkene på mynten og hakk bladene fint. Ha dem i en skål med sukker og salt og hell kokende vann over. Kjøl ned, ha i eddiken og smak til med sukker.