Slik gjør du
Del kålen i to. Skjær av stilken og blansjer bladene i kokende vann. La dem renne godt av.
Tomatsaus
Sauter (stek raskt) løk og hvitløk i en støpejernsgryte. Tilsett tomatene og en ekstra boks med vann. La det koke i 5 minutter og smak til med salt og pepper, eddik og en klype sukker. Tilsett linsene og kok opp igjen.
Lammefarse
Bland kjøttdeigen kjapt med hvitløk, egg, persille, sitronskall, krydder, salt og pepper. Form store kjøttboller av farsen, rull dem inn i de største kålbladene og ha dem oppi tomatsausen. (1/3 av kålen spares til salaten)
Sett hele gryten i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
Server gryten med en salat av blansjert kål med appelsinsaus.
Kålsalat med appelsinvinaigrette
Riv resten av kålbladene i mindre deler.
Skrell appelsinen og skjær den i tynne skiver.
Skjær tre remser av appelsinskallet og lag tynne strimler.
Press appelsinen i en skål og tilsett olivenolje, eddik, sukker, knuste korianderfrø, salt, pepper og appelsinstrimlene.
Hell dressingen over kålen og legg på de tynne appelsinskivene. La det stå litt og trekke før servering.
Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE