Lammestek med bakte gulrøtter

Steken serveres med ovnsbakte gulrøtter.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Lammestek fylt med urter

Det er enkelt å få til en god lammestek. Hvis du tilbereder steken uten ben, blir smaken jevnere fordelt, og den er lettere å skjære opp. Den tar seg rett og slett bedre ut. De ovnsbakte gulrøttene med chorizo og sitron smaker ekstra godt til.

Slik gjør du

Lammestek

Ha de friske urtene i en morter sammen med salt og hvitløk og knus alt sammen til det blir en urtepasta.

Masser den utbenede steken med krydderne. Hvis den ikke er ferdig bundet opp gjør du dette med bomullstråd eller bruker stekenett.

Brun steken på alle sider. Øs gjerne over smør så den får en fin stekeskorpe. Legg den i ildfast form i ovnen på 125 grader. Bruk et steketermometer til å sjekke temperaturen. Steken er ferdig når det viser 62 grader.

La steken hvile en stund før du skjærer den opp.

Imens lager du tilbehøret.

Bakte gulrøtter med dill, chorizo og eddik

Vask gulrøttene grundig.

Brun dem i smør og olje i en stekepanne noen minutter sammen med smuldret chorizo. La alt få en liten stekeskorpe.

Ha det over på en stekeplate med bakepapir. Sett i ovnen på 225 grader i cirka 15 minutter.

Ta ut platen og riv over sitronskall. Tilsett eddik og dill og smak til med salt.

Tips

Du kan be slakteren eller personalet i ferskvaredisken bene ut steken for deg.

Lammestek

Lammesteken har en kjernetemperatur på 62 grader og er fint rosa.

Foto: Carina Ahlskog / YLE
Gulrøtter bakt i stekeovnen

Gulrøttene bakes i ovnen sammen med chorizo.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE