Lammegryte

Mye toskansk krydder gir god smak pastasalaten.

Foto: Bjørn Torleiv Wahl

Pastasalat med lam

Denne middagsretten med lammekjøttdeig er frisk, sunn og billig. Pastasalaten tar maks 15 minutter å lage og kan serveres både til hverdag og fest.

Slik gjør du

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Rens og finhakk løk, jalapeños, oliven, tomat og grønnkål i passe biter og bland i en stor salatbolle. Vend inn rikelig med olivenolje (1-2 dl) og 1–2 ss krydder.

Stek kjøttdeigen i saltet smør.

Når kjøttet og pastaen er ferdig så blandes dette med salaten, og vips så er alt klart til servering.

Tips

  • Varier med andre grønnsaker som purre, vårløk og revne gulrøtter.
  • Fløte eller crème fraîche kan og kokes inn i kjøttet for en rundere smak.
  • Du kan også bruke annen kjøttdeig
En tallerken med lammegryte med pasta, paprika og tomater

Dette er fort gjort, det tar den tiden det tar å koke pasta og å steke kjøttdeigen.

Foto: Bjørn Torleiv Wahl

Kilde: Carl Fredrik Haugfos og Peder Haugfos