Bruscetta med lam

Sprøtt og godt brød med skiver av lam, gulrot-tzatziki og sprø topping av epler og løk.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Lammebruschetta med gulrot-tzatziki

En sprø brødskive med frisk og kremet zatziki, laget med gulrot, er en fin base for tynne skiver av røykt lam. Tzatzikien er også fint tilbehør til andre typer kjøtt, grønnsakretter eller hvorfor ikke til pølser?

Slik gjør du

Lammebruschetta

Stek brødet i rikelig med olivenolje og hakket hvitløk. Strø litt fingersalt på brødskivene.

Smør på gulrot-tzatziki. Legg på tynne skiver av røykt kjøtt og topp med eple- og løkblandingen.

Gulrot-tzatziki

Riv gulrøttene grovt og bland med presset hvitløk og revet eple. Ha på salt og pepper. Smak til med sitronsaft og bland inn spisskummen, sider og yoghurt.

Sprø eple- og løkblanding

Finhakk løk, epler og urter og bland alt sammen. Smak til med sider, salt og pepper.

Tips

Bruscetta med røykt lammekjøtt

Lekkert til forrett eller som en enkel lunsjrett.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Hvis du stikker ut sirkler av brødet, kan du lage krutonger av restene. Skjær brødet i terninger og legg dem på et bakebrett. Ta på smør og strø over salt og pepper. Stek på 170 grader i cirka 10 minutter.

Kilde: Ella Grüssner Cromwell-Morgan i TV serien «Hygge i Strömsö»/YLE