Ni heilt konge med krabbe! Det finst uendeleg mykje godt krabbe-snadder. Det er fort gjort å gløyme når ein går i den vande mat-tralten. Gjenoppdag krabbe med desse eventyrleg gode konge-rettene. Av Ingvill Bjorland
Våre beste av havet sine rettar Vi er velsigna med ein stor blå åker, og han gir og gir. Du kan leike og fornye deg i det uendelege med fiske- og skaldyrretter – frå enkle og kjappe måltid til forseggjord matkunst. Av Ingvill Bjorland
Kongekrabberavioli med sitrongressaus Det er tidkrevende å lage sin egen pasta, men har du en pastamaskin, så finn den fram og sett i gang. Fyllet er en symfoni av fisk, skalldyr og urter og sausen er en fest. Dette er mat til store anledninger.
Grillet tørrfisk, kongekrabbe og paprika Torsk og kongekrabbe med paprika, fennikel og løk hører til familien Johnsens høytidsmiddag.
Hot rekesalat Familien Johnsen mener de beste rekene kommer fra Lyngen i Troms. Mor Hanne Sofie har vært på kokkekurs i Thailand og har tatt med seg smaken derfra til denne rekesalaten.
Kongekrabbe med hvitløksmør Kongekrabbe på grillen smaker nydelig. Får du tak i rå klør/bein, er det aller best, men ferdigkokte kan også brukes. Pass på grilltiden og nyt krabbekjøttet med det samme.
Landgang med kongekrabbe Utgangspunktet er klassiske smørbrød. Jonathan Romano har latt kreativiteten løpe løpsk og laget en variant der kongekrabben fra Norge møter Asia.
Fiskegrateng med sopp og krabbe Gratengen inneholder selvfølgelig fisk, men Jonathan Romano gjør en tvist og fyller på med sopp og krabbe. Dessuten er det godt med grønnsaker i sausen. Gled deg til en annerledes fiskegrateng.
Krabbesandwich Hobbykokk Tommy Jensen deler sin oppskrift på «Krabbe à la Bass», en herlig røre som toppes med krabbekjøtt. Og skivene skal være skikkelig tykke.