Kongekrabberavioli med sitrongressaus Det er tidkrevende å lage sin egen pasta, men har du en pastamaskin, så finn den fram og sett i gang. Fyllet er en symfoni av fisk, skalldyr og urter og sausen er en fest. Dette er mat til store anledninger.
Grillet tørrfisk, kongekrabbe og paprika Torsk og kongekrabbe med paprika, fennikel og løk hører til familien Johnsens høytidsmiddag.
Hot rekesalat Familien Johnsen mener de beste rekene kommer fra Lyngen i Troms. Mor Hanne Sofie har vært på kokkekurs i Thailand og har tatt med seg smaken derfra til denne rekesalaten.
Kongekrabbe med hvitløksmør Kongekrabbe på grillen smaker nydelig. Får du tak i rå klør/bein, er det aller best, men ferdigkokte kan også brukes. Pass på grilltiden og nyt krabbekjøttet med det samme.
Landgang med kongekrabbe Utgangspunktet er klassiske smørbrød. Jonathan Romano har latt kreativiteten løpe løpsk og laget en variant der kongekrabben fra Norge møter Asia.
Fiskegrateng med sopp og krabbe Gratengen inneholder selvfølgelig fisk, men Jonathan Romano gjør en tvist og fyller på med sopp og krabbe. Dessuten er det godt med grønnsaker i sausen. Gled deg til en annerledes fiskegrateng.
Krabbesandwich Hobbykokk Tommy Jensen deler sin oppskrift på «Krabbe à la Bass», en herlig røre som toppes med krabbekjøtt. Og skivene skal være skikkelig tykke.
Pasta med krabbe og prosecco Hvis du spør Gino D'Acampo om hvor han drømmer om å lage mat, så er svaret enkelt: Venezia. Og du kan ikke være i Venezia uten å åpne en flaske prosecco. Gino bruker prosecco sammen med krabbe til en fristende pastarett.
Chilikrabbe Imponer med en spennende rett, proppet med smak. Karl Erik Pallesen viser hvor enkelt det faktisk er å lage «chili crab».
Fasta betyr også mykje god mat Millionar av menneske over heile verda har starta ramadan. Men når sola går ned, då kjem den vedunderlege «fastematen» på bordet. – Festmat for oss alle. Av Ingvill Bjorland
Sukkerkringler Saftige og lubne kringler penslet med smør og dyppet i sukker. Kanskje ikke så rart at dette er barnas favoritt?
Marsipan, marsipan og marsipan Lise Finckenhagen lager tre sorter marsipan. Den helt enkle, den med pekannøtter og den uten sukker og melis.
Turboller i to versjoner: salte og søte Man skal gjøre det enkelt, mener kokk Torill Aardal Sonensen ved Josephines kafé. Hun smeller sammen en focacciadeig og kjøper fyllet ferdig. Da får hun kort tid på kjøkkenet og mest mulig tid ute i sola.
Helstekt laks med rosépepper, løksalat og rotfruktmos – Laks er en av mine favorittråvarer. Den er god, lett å tilberede, og inneholder massevis av gode fettsyrer, spesielt omega 3, sier Sara Begner. Her serverer hun laksen stekt i ildfast form og med masse løk ved siden av.
Pinnebrød Pinnebrød er en enkel måte å lage mat på tur. Barna kan være med å finne pinner, de kan være med å surre deigen og de kan holde pinnen over bålet eller grillen.