Laster innhold, vennligst vent..
Grillet kongekrabbe med hvitløksmør

Kongekrabbe er en fantastisk og eksklusiv råvare som er en opplevelse i seg selv.

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / nrk

Kongekrabbe med hvitløksmør

Kongekrabbe på grillen smaker nydelig. Får du tak i rå klør/bein, er det aller best, men ferdigkokte kan også brukes. Pass på grilltiden og nyt krabbekjøttet med det samme.

Slik gjør du

Bland smør, hvitløk, sitronsaft og estragon.

Del krabbebeina i to på langs. Krydre kjøttet lett med salt og pepper (bruk kun litt pepper hvis krabben allerede er kokt). Drypp over litt olivenolje og legg krabbebeina på varm grill med skallet ned.

Grill til kjøttet har gått fra å være "glassaktig" til hvitt, det tar cirka 10 - 15 minutter. Legg på gode klatter av kryddersmøret halvveis i grillingen, og la det smelte ned i kjøttet.

Tips

Estragon kan utelates, eller byttes ut med ramsløk.

Kokte krabbeben må ikke grilles for lenge, da kan kjøttet fort bli tørt. Velg de største og tykkeste bena om du har mulighet til det. Krabbe kan byttes ut med andre skalldyr som for eksempel sjøkreps (helst rå) eller hummer.

Kilde: Lise Finckenhagen i TV-sendingen «Gratulerer med dagen!»/NRK1