Hopp til innhold

Våre beste av havet sine rettar

Vi er velsigna med ein stor blå åker, og han gir og gir. Du kan leike og fornye deg i det uendelege med fiske- og skaldyrretter – frå enkle og kjappe måltid til forseggjord matkunst.

Middelhavsduftende fiskegryte

Server ei middelhavsduftande fiskegryte til neste vennekveld.

Foto: Eva Robild / SVT

Det hender vi må minnast på alt det gode vi kan lage. Travle dagar kan fort drepe kreativiteten på kjøkkenet. Skroll vidare og la snadder sjømat komme til deg.

Pasta med kamskjel er ein lettvint og god rett.

Denne med laks er like kjapp å få til, og smaker som eit herremåltid.

Supergod skagenrøre à la Kjartan Skjelde passar til salat eller på brød.

Potetstappa og baconsmøret får denne torsken til himmels.

Dette er salaten du et «til fint». Her er mykje god smak, og estragondressingen byr opp til dans i munnen.

Her er krydder, saus og smak komponert så perfekt at det fort kan bli ein ny yndlingsrett.

Familie eller venner på besøk, og lyst til å servere noko ekstra? Her er svaret.