Kongekrabberavioli med sitrongressaus

Ravioli fylt med kongekrabbe og laks i saus med sjøgress og fløte.

Foto: Rubicon/NRK

Kongekrabberavioli med sitrongressaus

Det er tidkrevende å lage sin egen pasta, men har du en pastamaskin, så finn den fram og sett i gang. Fyllet er en symfoni av fisk, skalldyr og urter og sausen er en fest. Dette er mat til store anledninger.

Slik gjør du

Pastadeigen

Legg melet i en haug på bordet og lag en liten fordypning i det. Ha i egg og salt, og kna deigen godt sammen med hendene. Elt den godt i cirka fem minutter. Den skal være blank og smidig. Blir den litt klissete, tilsetter du litt ekstra mel. Legg den til side så den får hvile i minst 30 minutter.

Fyll

Ha ingrediensene til fyllet i en kjøkkenmaskin. Kjør til det er en godt blandet masse, men pass på at det ikke blir helt finmalt.

Ravioli

Kjør halvparten av deigen gjennom pastamaskinen. Brett deigen til en fin firkant og kjør den gjennom på nytt. Deretter kjører du deigen gjennom flere ganger til den er et langt, tynt og fint rektangel. Gjør det samme med den andre halvparten av deigen. Still maskinen inn på litt tykkelse til å begynne med, så tynnere etterhvert.

Legg rektangelet på benken. Ha gjerne litt mel under så det ikke henger fast. Legg på store teskjeer med fyll med cirka 5 cm mellomrom. Legg det andre rektangelet over og press pastaen ned mellom hver «haug». Del deretter pastaen i biter.

Kok raviolien i lettsaltet vann i 9–10 minutter. Den trenger litt tid fordi det er litt tykkelse på pastaen.

Saus

Fres løken i litt smør. Ha på vermut og kok inn. Tilsett fiskekraften og krydderet og kok inn til halve. Sil sausen og ha den tilbake i kjelen. Tilsett fløte og kok opp. La sausen småkoke til den har passe tykkelse.

Anrett raviolien med saus over og pynt med blomster.

Kilde: Familien Nordin i TV-programmet «Familiekokkene»