Slik gjør du
Kok en saltlake av 1 liter vann og 1 dl salt. Det blir en 10 % saltlake. Avkjøl.
Legg fisken i porsjonstørrelser i saltlaken i 10 minutter. Skyll av og tørk den.
Del paprikaen i to, legg på rist og brenn av skinnet, eller bruk en brenner. Skjær paprikaen i strimler.
Rens fennikelen og kutt løken i terninger. Fres løk og fennikel i olje.
Bland mykt smør med finhakket hvitløk av 1-2 hvitløkfedd.
Fisken stekes cirka 3 minutter på hver side, smøres så med hvitløksmør og gratineres i 1 minutt i ovn med grill/overvarme.
Rens kongekrabben og stek den raskt i olivenolje i teflonpanne, 1 minutt er nok.
Legg først grønnsakene på tallerkenen, så fisk og kongekrabbe. Pynt med basilikum.
Tips
- Du kan også legge fisken på smurt brett, ha på hvitløksmør og bake i ovn på 180 grader i 10-15 minutter.
- Kongekrabben kan du eventuelt også legge på bakepapir og inn i ovnen på 200 grader i 5-6 minutter.