Grillet tørrfisk, kongekrabbe og paprika

Festmat med kongekrabbe og klippfisk.

Foto: Rubicon / NRK

Grillet tørrfisk, kongekrabbe og paprika

Torsk og kongekrabbe med paprika, fennikel og løk hører til familien Johnsens høytidsmiddag.

Slik gjør du

Kok en saltlake av 1 liter vann og 1 dl salt. Det blir en 10 % saltlake. Avkjøl.

Legg fisken i porsjonstørrelser i saltlaken i 10 minutter. Skyll av og tørk den.

Del paprikaen i to, legg på rist og brenn av skinnet, eller bruk en brenner. Skjær paprikaen i strimler.

Rens fennikelen og kutt løken i terninger. Fres løk og fennikel i olje.

Bland mykt smør med finhakket hvitløk av 1-2 hvitløkfedd.

Fisken stekes cirka 3 minutter på hver side, smøres så med hvitløksmør og gratineres i 1 minutt i ovn med grill/overvarme.

Rens kongekrabben og stek den raskt i olivenolje i teflonpanne, 1 minutt er nok.

Legg først grønnsakene på tallerkenen, så fisk og kongekrabbe. Pynt med basilikum.

Tips

  • Du kan også legge fisken på smurt brett, ha på hvitløksmør og bake i ovn på 180 grader i 10-15 minutter.
  • Kongekrabben kan du eventuelt også legge på bakepapir og inn i ovnen på 200 grader i 5-6 minutter.

Kilde: Familien Johnsen i TV-serien «Familiekokkene»/RNK