Fiskegrateng med sopp og krabbe

Fiskegrateng med torsk, sopp og krabbe servert med sprøstekt grønnkål.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Fiskegrateng med sopp og krabbe

Gratengen inneholder selvfølgelig fisk, men Jonathan Romano gjør en tvist og fyller på med sopp og krabbe. Dessuten er det godt med grønnsaker i sausen. Gled deg til en annerledes fiskegrateng.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 210 grader varmluft.

Kok opp pasta og avkjøl den i kaldt vann.

Skjær fiskestykkene i terninger på 2x2 centimeter. Skrap ut kjøttet fra krabbeskjellet og ha det i en bolle. Rør lett i kjøttet sånn at kjøttet blir godt blandet. Riv osten.

Del grønnsakene i like biter. Fres grønnsakene lett og blanke i olje, cirka 3 minutter. Ha i hvitløken, og rør om lett. Tilsett kremfløte, og la det koke opp. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Montering

Ha sausen med grønnsakene i en ildfast form. Fordel fisken i formen. Bland makaroni og krabbekjøttet sammen og fordel dette over fisken. Sprinkle lett med en god oliven olje over det hele. Dryss over osten og til slutt brødkrummen.

Sett formen i ovnen og stek i 10-12 min, eller til osten er gyllen.

Server gjerne med en lett salat og godt brød.

Sprøstekt grønnkål

Varm opp olje til 170 grader, bruk termometer eller tresleiv. Når det bobler på tresleiven er det riktig temperatur. Steke grønnkålbladene i cirka 15-20 sekunder. Løft dem over på matpapir slik at fettet renner av.

Tips

  • Når du først koker pasta, så lag så mye at du har i kjøleskapet til en salat, en annen middag eller fiskegratengen.
  • Jeg foretrekker å skjære grønnsakene i skiver, da blir de fortere møre.
  • Erstatt noe av fløten med melk, hvis du vil ha en magrere variant.

Kilde: Jonathan Romano i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+