Krabbesandwich

Røre med avokado, chili, hvitløk, rødløk og reker på sprø loffskiver med krabbe og lodderogn.

Foto: Patrick Mathisen / NRK

Krabbesandwich

Hobbykokk Tommy Jensen deler sin oppskrift på «Krabbe à la Bass», en herlig røre som toppes med krabbekjøtt. Og skivene skal være skikkelig tykke.

Slik gjør du

Ha flytende smør på tykke skiver loff. Rist dem på grillen.

Skjær avokado i tynne skiver og hakk opp. Press over litt sitronsaft, så ikke avokadoen blir misfarget.

Finhakk hvitløk, chili og rødløk og bland med avokadoen. Skrell rekene og finhakk dem, ha rekene i røren.

Bland inn crème fraîche og majones. Rør godt. Smak til med salt og pepper.

Servering

Legg godt med røre på hver skive, topp med krabbe og lodderogn. Riv sitronskall over til slutt.

Tips

Tommy Jensen lager «Krabbe à la Bass».

Tommy Jensen er klar med krabbesmørbrødene. Sønnen til Tommy, Tobias, er med å fange krabbene som brukes i «Krabbe à la Bass»

Kilde: Tommy Jensen i Sommeråpent 2019