Hot rekesalat

Rekesalat med eggnudler, paprika, vårløk, cashewnøtter og koriander pyntet med blomkarse.

Foto: Rubicon / NRK

Hot rekesalat

Familien Johnsen mener de beste rekene kommer fra Lyngen i Troms. Mor Hanne Sofie har vært på kokkekurs i Thailand og har tatt med seg smaken derfra til denne rekesalaten.

Slik gjør du

Kok eggnudlene slik det står på pakken. Rens rekene og press limesaft av 1 lime over.

Ferdig renset kongekrabbe legges på bakepapir. Ha over salt og olje. Bakes i ovnen på 200 grader i 5-6 minutter.

Rens og skjær opp chili, ingefær og hvitløk, og kjør i mikser til en pasta. Ha i olje, soya, limesaft av 1 lime og sukker. Kjør nye runder med mikseren med liten kniv.

Ha dressingen på nudlene, så spinat og rør litt sammen.

Skjær opp paprika, vårløk og sjampinjonger.

Legg alle grønnsakene lagvis og rekene på toppen, så dressing og koriander. Pynt med ferske reker og kongekrabbe.

Kilde: Familien Johnsen i TV-serien «Familiekokkene»/NRK