Havregrøt med svarthavre, blåbær og kokos

Svarthavregrøt med stekt eple, kokosflak og blåbær. – Gourmetgrøt, sier Lise Finckenhagen.

Foto: Lise Finckenhagen

Havregrøt med svarthavre, blåbær og kokos

Svarthavre er en svært gammel kornart, som nå dyrkes i Norge igjen. I denne oppskriften brukes svarthavre sammen med blåbær og kokos. Havregryn som er kuttet med kniver – steel cut – gir en annen konsistens enn vanlig valsede havregryn.

Slik gjør du

Bland havregryn med vann, kokosmelk og salt i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp og la det småkoke i 20 minutter. Rør inn blåbær og server grøten med ønsket topping.

Forslag til topping

  • sukker
  • honning
  • kanel
  • friske eller tørkede bær
  • fersk eller tørket frukt
  • smør- og honningstekte skiver av banan, pære eller eple
  • kokosflak
  • hakkede nøtter

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+