Mini pavlova med bringebær

Små lekre pavlovaer med bringebær.

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRK

Mini pavlova med bær og sjokolade

Himmelsk godt til fest! Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni. Topp med krem og bær så er suksessen sikret.

Slik gjør du

Varm ovnen til 120 grader.

Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med et par spiseskjeer av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet.

Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk videre til tykk, blank og stiv marengs.

Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.

Form seks små pavlovaer på stekebrett dekket med bakepapir eller silikonmatte.

Stek marengsene i ca. 55 minutter. De skal bli sprø på utsiden og være myke som krem på innsiden.

Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaene en halvtimes tid i ovnen – og så videre i romtemperatur.

Pisk fløten til myk krem og topp pavlovaene med krem, bringebær og revet sjokolade. Serveres gjerne med en frisk bringebærsaus i tillegg.

Tips

Pisket krem kan erstattes med vaniljekrem eller sjokoladekrem hvis ønskelig. Et dryss av krokan eller ristede mandler gir ekstra krønsj.

Kilde: Lise Finckenhagen i TV-programmet «Gratulerer med dagen!»