Sylteflesk Selv om det tar litt tid, finnes det enkle måter å lage sylteflesk på. På Vestlandet kaller man gjerne denne varianten for nelliksylte, kan Ingrid Espelid Hovig fortelle.
Berlinerkranser Berlinerkranser er gode i kakeboksen til jul. Her får du oppskrift fra Ingrid Espelid Hovig.
Grønnsakssild Sild er en klassiker som hører hjemme på koldtbordet og kan varieres på utallige måter. Her er en med grønnsaker.
Kransekake Til jul, bursdag, konfirmasjoner og bryllup hører kransekaken hjemme på kakebordet. Her får du Ingrid Espelid Hovig sin oppskrift og tips.
Pitabrød I Fjernsynskjøkkenet i 1989 var pitabrød «noe de unge var begeistra for». Her er Ingrid Espelid Hovigs oppskrift.
Fylte kniplingskåler Elegant dessert med sprø, tynne skåler med vaniljekrem, bær og sabayonnesaus. Om du vil kan du avslutte med skibrenneren på toppen. Alt kan gjerast klar dagen før desserten skal serverast.
Dansk and til jul I Danmark er and ein del av juletradisjonane. Stekt and blir servert med raudkål, brun saus og det danskane kallar brunede kartofler. Ingrid Espelid Hovig har vore på besøk hos danske Kirsten Askheim.
Svensk vørterbrød Før i tida vart det brukt vørter etter ølbrygging i dette brødet, som mange bakar til jul i Sverige.
Gomme Gomme er et slags pålegg som brukes som tilbehør til lefse og vafler. Gommen lages av helmelk og kefir som kokes lenge. Den finnes i mange varianter over hele landet, men akkurat denne er fra Helgeland.
Fylte og panerte svinekoteletter med varme plommer Svinekoteletter, blåmuggost og varme plommer er en god kombinasjon. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Lun epleterte Lise Finckenhagen lager tertebunnen først, før hun fyller den med norske, syrlige epler som har kost seg i smør, sukker og vanilje.
Pasta carbonara Lettvint pasta med bacon eller pancetta og en saus av ost og egg. I denne oppskriften får du tips om hvordan du lager den perfekte, glinsende og skinnende sausen.
Kylling med paprika og oliven Det er alltid en fest med helstekt kylling. Grønnsakene med flotte farger og mye smak tilberedes sammen med kyllingen. De gir Nigellas kyllingrett en solfylt italiensk smak og stemning.
Uvanlege – vedunderlege kaker Mange vil heve augebryna om kaka er laga med kålrot, raudbetar, potet, tomat eller søtpotet. Men desse kakene overraskar verkeleg. Dei smaker kjempegodt og er ekstra saftige. Av Ingvill Bjorland