Sylteflesk Selv om det tar litt tid, finnes det enkle måter å lage sylteflesk på. På Vestlandet kaller man gjerne denne varianten for nelliksylte, kan Ingrid Espelid Hovig fortelle.
Berlinerkranser Berlinerkranser er gode i kakeboksen til jul. Her får du oppskrift fra Ingrid Espelid Hovig.
Grønnsakssild Sild er en klassiker som hører hjemme på koldtbordet og kan varieres på utallige måter. Her er en med grønnsaker.
Kransekake Til jul, bursdag, konfirmasjoner og bryllup hører kransekaken hjemme på kakebordet. Her får du Ingrid Espelid Hovig sin oppskrift og tips.
Pitabrød I Fjernsynskjøkkenet i 1989 var pitabrød «noe de unge var begeistra for». Her er Ingrid Espelid Hovigs oppskrift.
Fylte kniplingskåler Elegant dessert med sprø, tynne skåler med vaniljekrem, bær og sabayonnesaus. Om du vil kan du avslutte med skibrenneren på toppen. Alt kan gjerast klar dagen før desserten skal serverast.
Dansk and til jul I Danmark er and ein del av juletradisjonane. Stekt and blir servert med raudkål, brun saus og det danskane kallar brunede kartofler. Ingrid Espelid Hovig har vore på besøk hos danske Kirsten Askheim.
Svensk vørterbrød Før i tida vart det brukt vørter etter ølbrygging i dette brødet, som mange bakar til jul i Sverige.
Gomme Gomme er et slags pålegg som brukes som tilbehør til lefse og vafler. Gommen lages av helmelk og kefir som kokes lenge. Den finnes i mange varianter over hele landet, men akkurat denne er fra Helgeland.
Linseburger med bønnekrem og tomatsalat Helt vegetarisk burger med røde linser som grunnlag. Tareq Taylor serverer burgeren med hvit bønnekrem og tomatsalat.
Fire friske smoothies med bær Bad i bær og friske drinker. For vi spiste mindre frukt og bær enn vi pleier under pandemien. Nå har alle salatbarer vært åpne i flere uker, og vi kan kjøpe friske bær i dagligvarebutikken året rundt. Her får du fire forslag til herlige blandinger.
Luksusskolebrød Disse skolebrødene er ekstra store og har mer av alt det gode. Du kan benytte enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt vaniljekrem.
Gratinerte spicy lammeboller Lammekjøttboller med krydder inspirert av Nord-Afrika og Marokko. Lise Finckenhagen serverer dem gratinert i en god tomatsaus med mozzarella på toppen.
Salte, spicy mandler Sprø, salte og litt sterke mandler er snacks de fleste har vanskelig for å la stå i fred. I denne oppskriften kan du velge mellom kajennepepper, chili og røykt paprika.
Sitron- og pistasjkjeks Hvis du fryser deigen til disse gode sitron- og pistasjkjeksene, kan du få dem nystekte hver gang de skal serveres. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.