NRK Meny
Med Ingrid Espelid Hovig.

Pitabrød

I Fjernsynskjøkkenet i 1989 var pitabrød «noe de unge var begeistra for». Her er Ingrid Espelid Hovigs oppskrift.

Slik gjør du

Rør gjæren ut i litt av det lunkne vannet. Ha i salt. Bland olje med resten av vannet. Arbeid så inn hvetemelet. Deigen skal være ganske løs.

Dekk med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.

Del deigen i passe store emner, og kjevle ut hver og én. De bør være så store som en liten asjett, slik at det blir plass til fire-fem på hver steikeplate. Pitabrød må etterheves under kjøkkenhåndkle – helst så lenge som én time.

Stek pitabrødene nederst i ovnen, 250 °C, i åtte til ti minutter. Følg med – de skal blåse seg opp, men ikke bli brune. Avkjøl på rist, og fyll med det du måtte ønske.

Kilde: Ingrid Espelid Hovig, Fjernsynskjøkkenet, 1989