Bent Stiansen er mesterkokken på Slottsplassen i 2024.
Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRKHer er det oppskrifter til forrett, hovedrett og dessert. Hvis det er småretter eller salat du går for, så har Stiansen det også. Velger du laks eller makrell? Skal det være kake til dessert eller tiramisu i porsjonsglass? Det er bare å velge.
Asparges er sangen om vår
Både hvit og grønn asparges trives godt sammen med en klassisk hollandés.
Pai med feta og spinat
Paibunnen lages av ferdig frossen butterdeig. Fyllet er fullt av feta, løk og spinat.
Gravet makrell
Begynn forberedelsene til denne lekre forretten med å grave makrellen selv. Det må du gjøre minst en dag før den skal serveres.
Kald laks og varme poteter
Velger du laks til hovedrett på festen, så kan du gjøre den klar dagen før. En ting mindre å tenke på.
Salater
Til bufféen, til lunsjbordet, til grillmaten, til alle slags serveringer er det aldri feil med en god salat. Begynn gjerne med potetsalaten.
Salat med tomat, paprika, oliven og ekstra gode rosiner.
Kremet salat med agurk, reddik, mais og sølvløk
Salat med blomster og urter fra Bygdø kongsgård.
Kake og dessert
Napoleonskake til åtte lager du enkelt med ferdig butterdeig.
Den syrlige rabarbraen og de søte jordbærene sammen med fløyelsmyk mascarponekrem og en kakebunn i bunnen av glasset. Stiansens variant av tiramisu.