Slik gjør du
Laksen
Vask fisken og vask bort eventuelt blod inne ved benet med en fiskebørste.
Kok opp vann med krydder og eddik.
Legg i laksen og la den trekke i 6–8 minutter, rett under kokepunktet.
Avkjøl laksen i kokevannet, gjerne natten over.
Pepperrotkrem
Bland alle ingrediensene og pisk til en luftig krem.
Agurksalat
Skjær tynne skiver av agurken (med en ostehøvel) og bland med saltet.
La agurken stå og salte seg i 20 minutter.
I mellomtiden kokes vann opp med sukker og eddik til sukker er oppløst.
Avkjøl laken.
Press agurkskivene mellom hendene slik at noe av vannet forsvinner.
Ha skivene i eddiklaken sammen med kvernet pepper og la agurksalaten marinere i 20 minutter.
Tips
Laksen serveres kald. Nykokte poteter, pepperrotkrem og frisk agurksalat er obligatorisk til.
Foto: Sara JohannessenKilde: Bent Stiansen fra TV-programmet «Gratulerer med dagen!»