Bli med på skikkelig 17. mai-feiring fra hele landet. Og ingen fest uten mat.
Årets meny er vidunderlig god, leken og delikat. Mannen bak årets meny er Bent Stiansen, som vant Bocuse d’Or som første skandinav og nordmann i 1993. Han tryller og leker med med råvarene, resultatet er imponerende.
Og stort gladere enn dette blir ikke laksen.
Har du sett høyere hamburger? Stiansen har lekt seg og bygget en megaburger. Hvor høy den egentlig er, ser du nederst i oppskriften. Innimellom alle burgerne her finnes massevis av dressinger, salsaer og salater som «når opp» til dette praktverket.
Denne skalldyrsalaten er på gourmetnivå. Nydelige smaker og delikat anrettet er denne salaten en fest for både øyne og gane. Estragondressingen tar salaten til nye høyder.
Det søte kommer, ikke vær redd. Desserten kommer til slutt også her. Først skal vi vise deg disse tertene fylt til randen av godt. Passer til både lunsj, brunsj og koldtbordet.
Her blir Dronning Maud-fromasjen til pannekaker. «Royale» og superfluffy pannekaker med rørte jordbær. Verdig både kongens bord og din 17. mai-feiring.
Og ingen 17. mai uten kake. Saftig, søt og lekker bløtkake med rørte bringebær. For en smaksopplevelse det er. Får garantert ikke stå i fred, denne.
De som gir oss 17.-mai på TV er Kirsti Falch-Nilsen, Nadia Hasnaoui og Matias Alegria.
Hvordan festmenyen tilberedes ser du også på NRK1 17. mai fra kl. 07.50