Hopp til innhold

Hipp Hipp! Her er årets 17. mai-meny!

Norge har bursdag, og igjen kan vi feire frihet. NRK samler hele landet i direktesendingen «Gratulerer med dagen!». Her er årets festlige og fantastisk gode meny.

Bent Stiansen i kokkeklær og forkle foran Slottet på 17. mai. Kransekake og marengs i forgrunnen.

Bent Stiansen har menyen klar for 17. mai, han skal lage mat foran Slottet.

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRK

Bli med på skikkelig 17. mai-feiring fra hele landet. Og ingen fest uten mat.

Årets meny er vidunderlig god, leken og delikat. Mannen bak årets meny er Bent Stiansen, som vant Bocuse d’Or som første skandinav og nordmann i 1993. Han tryller og leker med med råvarene, resultatet er imponerende.

Og stort gladere enn dette blir ikke laksen.

Har du sett høyere hamburger? Stiansen har lekt seg og bygget en megaburger. Hvor høy den egentlig er, ser du nederst i oppskriften. Innimellom alle burgerne her finnes massevis av dressinger, salsaer og salater som «når opp» til dette praktverket.

Denne skalldyrsalaten er på gourmetnivå. Nydelige smaker og delikat anrettet er denne salaten en fest for både øyne og gane. Estragondressingen tar salaten til nye høyder.

Det søte kommer, ikke vær redd. Desserten kommer til slutt også her. Først skal vi vise deg disse tertene fylt til randen av godt. Passer til både lunsj, brunsj og koldtbordet.

Her blir Dronning Maud-fromasjen til pannekaker. «Royale» og superfluffy pannekaker med rørte jordbær. Verdig både kongens bord og din 17. mai-feiring.

Og ingen 17. mai uten kake. Saftig, søt og lekker bløtkake med rørte bringebær. For en smaksopplevelse det er. Får garantert ikke stå i fred, denne.

De som gir oss 17.-mai på TV er Kirsti Falch-Nilsen, Nadia Hasnaoui og Matias Alegria.

Trio i bunad, smilende og med norske flagg

De er feststemte og skal gi deg folkefest, feiring fra hele landet og festmat.

Foto: Ole Kaland / NRK

Hvordan festmenyen tilberedes ser du også på NRK1 17. mai fra kl. 07.50