Slik gjør du
Sukker brød
Varm ovnen til 190 grader varmluft.
Knekk eggene og mål dem opp i et desilitermål. Hell eggene i en piskebolle.
Mål opp like mye sukker som egg i antall desiliter. Pisk til eggedosis.
Mål opp like mye finbakstmel i antall desiliter som egg og sikt melet i eggedosisen sammen med bakepulver.
Vend melet forsiktig inn i eggedosisen.
Pensle et bakepapir med olje. Legg på sukkerbrødmassen og smør utover i en cm tykkelse.
Stek i ovn 190 grader i 5 minutter. Avkjøl.
Mascarponekrem
Legg gelatin i kaldt vann.
Ha osten i en arbeidsbolle sammen med eggeplommer, portvin og sitronsaft. Rør sammen til en jevn masse.
Stivpisk eggehvite sammen med melis til marengs og bland i ostekremen.
Press ut vannet av gelatinplatene og ha dem i en kjele med 1 ss av vannet.
Varm opp til gelatinen er smeltet og holder cirka 50 grader.
Hell en tynn stråle gelatin i mascarponekremen under kraftig pisking.
Rabarbrakraft/suppe
Vask rabarbraen og kutt den i biter.
Ha de i en kjele sammen med vann, sukker, delt og utskrapet vaniljestang og kanelstang.
Kok opp og la suppen småkoke i 15 minutter.
Sil suppen og sett den til avkjøling i kjøleskapet
Montering
I en glassbolle eller porsjonsglass legges et lag med sukkerbrød som dynkes med rabarbrakraft.
Så noen skiver jordbær, mascarponekrem og dryss med kakao.
Gjør dette to ganger og pynt toppen av bollen med halve jordbær.
Setter kaldt og serveres etter et par timer.
Tips
«Vi har aldri møtt en kalori vi ikke liker». Her møter Italia norske fristelser.
Foto: Sara JohannessenKilde: Bent Stiansen fra TV-programmet «Gratulerer med dagen!»