Ovnsbakt skrei med chorizo- og mandelsmør Bent Stiansen baker skreien i ovnen og serverer den med søtpotetpuré smaksatt med lime og ingefær. I oppskriften er det også med en grønn salat med reddiker.
Sjøkrepssuppe med friterte sjøkrepshaler Sjøkrepssuppen har vært servert på restauranten Statholdergaarden i mer enn 25 år. Mesterkokk Bent Stiansen kaller den sin signatursuppe.
Danske frikadeller med potetsalat og agurksalat Mesterkokken Bent Stiansen har et nært forhold til Danmark og dansk matkultur. Her deler han oppskriften på frikadeller, dansk kartoffelsalat og klassisk agurksalat. Husk rugbrød til!
Frukter og bær i appelsinsaus med vaniljemousse NRK Mat har bedt Bent Stiansen om å sette opp forslag til nyttårsmeny. Her er desserten.
Oksefilet Wellington Helstekt oksefilet innbakt i butterdeig, også kalt oksefilet Wellington, servert sammen med hvitløksstekte aspargesbønner, gratinerte tomater, rødvinssaus og ostegratinert potetgrateng.
Ristede kamskjell med sellerikrem, marinert sopp og basilikumvinaigrette NRK Mat har bedt Bent Stiansen om å sette opp forslag til nyttårsmeny. Her er forretten.
Kveite med glaserte gulrøtter og sandefjordsmør Øyvind Bøe Dalelv er vant med å få servert kveite første juledag. De fine fiskestykkene serveres med glaserte gulrøtter, kokte gulløyepoteter og sandefjordsmør.
Ribbe med frikadeller, surkål, rødkål og brun saus Bent Stiansen vet hvordan han skal lage ribbe med sprø svor. I 2014 la han den ikke med svoren ned i begynnelsen. Etter 20 minutter ble den tatt ut og svoren rutet opp. Og så fortsatte stekingen som i oppskriften under her. Og oppskriften brukte Bent Stiansen også i Kvelden før kvelden i 2013.
Frikadeller Når ribben står på bordet skal den serveres med rødkål, surkål og frikadeller. Sånn som Bent Stiansen og Øyvind Bøe Dalelv gjør det i «Kvelden før kvelden».