Makrell á la Bent Stiansen Bent Stiansen gjester «Sommerskuta» med nye oppskrifter, egen kokeplate og fersk makrell.
Ovnsbakt skrei med chorizo- og mandelsmør Bent Stiansen baker skreien i ovnen og serverer den med søtpotetpuré smaksatt med lime og ingefær. I oppskriften er det også med en grønn salat med reddiker.
Sjøkrepssuppe med friterte sjøkrepshaler Sjøkrepssuppen har vært servert på restauranten Statholdergaarden i mer enn 25 år. Mesterkokk Bent Stiansen kaller den sin signatursuppe.
Danske frikadeller med potetsalat og agurksalat Mesterkokken Bent Stiansen har et nært forhold til Danmark og dansk matkultur. Her deler han oppskriften på frikadeller, dansk kartoffelsalat og klassisk agurksalat. Husk rugbrød til!
Frukter og bær i appelsinsaus med vaniljemousse NRK Mat har bedt Bent Stiansen om å sette opp forslag til nyttårsmeny. Her er desserten.
Oksefilet Wellington Helstekt oksefilet innbakt i butterdeig, også kalt oksefilet Wellington, servert sammen med hvitløksstekte aspargesbønner, gratinerte tomater, rødvinssaus og ostegratinert potetgrateng.
Ristede kamskjell med sellerikrem, marinert sopp og basilikumvinaigrette NRK Mat har bedt Bent Stiansen om å sette opp forslag til nyttårsmeny. Her er forretten.
Kveite med glaserte gulrøtter og sandefjordsmør Øyvind Bøe Dalelv er vant med å få servert kveite første juledag. De fine fiskestykkene serveres med glaserte gulrøtter, kokte gulløyepoteter og sandefjordsmør.
Ribbe med frikadeller, surkål, rødkål og brun saus Bent Stiansen vet hvordan han skal lage ribbe med sprø svor. I 2014 la han den ikke med svoren ned i begynnelsen. Etter 20 minutter ble den tatt ut og svoren rutet opp. Og så fortsatte stekingen som i oppskriften under her. Og oppskriften brukte Bent Stiansen også i Kvelden før kvelden i 2013.
Linseburger med bønnekrem og tomatsalat Helt vegetarisk burger med røde linser som grunnlag. Tareq Taylor serverer burgeren med hvit bønnekrem og tomatsalat.
Fire friske smoothies med bær Bad i bær og friske drinker. For vi spiste mindre frukt og bær enn vi pleier under pandemien. Nå har alle salatbarer vært åpne i flere uker, og vi kan kjøpe friske bær i dagligvarebutikken året rundt. Her får du fire forslag til herlige blandinger.
Luksusskolebrød Disse skolebrødene er ekstra store og har mer av alt det gode. Du kan benytte enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt vaniljekrem.
Gratinerte spicy lammeboller Lammekjøttboller med krydder inspirert av Nord-Afrika og Marokko. Lise Finckenhagen serverer dem gratinert i en god tomatsaus med mozzarella på toppen.
Salte, spicy mandler Sprø, salte og litt sterke mandler er snacks de fleste har vanskelig for å la stå i fred. I denne oppskriften kan du velge mellom kajennepepper, chili og røykt paprika.
Sitron- og pistasjkjeks Hvis du fryser deigen til disse gode sitron- og pistasjkjeksene, kan du få dem nystekte hver gang de skal serveres. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.