Fargerik couscoussalat med gule rosiner - i en hvit liten skål på en hvit duk.

Couscous i seg selv har ikke mye smak, men har en utrolig evne til å trekke til seg mange deilige smaker.

Foto: Sara Johannessen

Couscous­salat med gule rosiner

Du vil elske denne på festbordet. Fargerik salat med milde, men spennende smaker. Og passer til både kylling, kjøtt og fisk.

Slik gjør du

Kok opp vann med hakket hvitløk og hakket chili.

Tilsett couscous.

Kok opp og sett på lokk.

La coussousen trekke vekk fra platen i 5 minutter til alt vannet er absorbert.

Imens hakker du tomater, paprika, bladpersille og oliven.

Bland grønnsakene i couscousen og tilsett rosiner.

Smak salaten til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Kilde: Bent Stiansen fra TV-programmet «Gratulerer med dagen»