Quiche med spinat og fetaost fra Bygdø Kongsgård. Servert på et hvitt fat som står på et grønt håndkle.

En nydelig pai som passer både som selvstendig måltid, eller som tilbehør til festbordet eller til grillmat. Restene er supre som matpakke eller turmat.

Foto: Fotograf Sara Johannessen

Quiche med spinat og fetaost

Quiche er perfekt på festbordet – myke og delikate smaker. Denne paien er lett og sunn. Har du salat ved siden blir det fort en fullverdig middagsrett.

Slik gjør du

Varm en ovn til 170 grader varmluft.

Tin butterdeigsplatene og rull de sammen til en rull. Slå deigen sammen til en rund deigklump – så den ikke hever for mye.

Kjevle ut deigen og fôr en terteform på cirka 27 cm i diameter med utkjevlet butterdeig.

Kle deigen med bakepapir og ha på 3 dl tørre erter eller linser.

Stek tertebunnen ved 170 grader i 25 minutter til deigen er lysebrun.

Når den er stekt, fjernes ertene/linsene og bakepapiret. Disse kan brukes igjen.

Den stekte terten smøres med en eggeplomme og etterstekes i 2 minutter for å tette alle hull.

Mens terten steker rens spinaten fri for den grove stilken og grovhakk den.

Rens løken og finhakk den.

Fres løken i smør sammen med hakket hvitløk og timian til løken er mør.

Tilsett hakket spinat og la den dampe til bladene har falt sammen.

Sil vekk eventuell væske.

Bland sammen fløte, egg, terninger av feta og smak til røren med salt og pepper.

Legg løk og spinat i den stekte terteformen og hell over egg- og ostesmeten.

Sett terteformen i ovnen og stek terten i ovn 170 grader varmluft i 35 minutter til terten er lysebrun og gjennomstekt.

Terten serveres varm eller lunken.

Kilde: Bent Stiansen fra TV-programmet «Gratulerer med dagen!»/ NRK1