Chili sin carne Vegetarisk gryterett med chili, tomater, paprika, gulrot og brune bønner. En variant av chili con carne, denne gangen uten kjøtt, sin carne.
Stekt rosenkål med nøtter og tranebær Rosenkål som er stekt møre på høy varme, servert med tranebær og hasselnøtter.
Fylt sopp med fiken- og sviskechutney Sopp fylt med blåmuggost er superenkelt å lage. Og så smaker det så fantastisk etter å ha vært i ovnen. Serveres med en søt chutney med fiken og svisker.
Små tomatterter Små tomatterter som passer til tapasbordet eller som en liten smårett. De lages av ferdig butterdeig og tomater.
Brødsnurrer og hummus Kokte og moste kikerter med hvitløk, tahini og sitronsaft blir en silkemyk hummus til å dyppe brød i.
Chevre, fiken og spekeskinkesmørbrød Familien Johnsen, fra TV-programmet «Familiekokkene», har en litt fransk vri på sitt ostesmørbrød. Fersk fiken, honning, spekeskinke og hvit geitost gir mye smak.
Multekrem i krumkakeskål Myk krem med multer fra Finnmark servert i sprø krumkakeskåler er juledessert hos familien Johnsen.
Lammekarré med bakt sellerirot og flamberte epler Lam fra Lyngen er familien Johnsens favoritt til jul. Et av de beste stykkene på lammet er lammekarreen, kotelettrad med bein.
Når du vil invitere til helgebrunsj Brunsj er laget for å nytes en lang og avslappet formiddag i selskap med andre. Her skal man sitte lenge til bords. Av Kristin Eriksen
Nigellas meatzza Dette kan minne om pizza, men har kjøttdeig i bunn i stedet for deig av hvetemel. Hvis du erstatter brødrasp med glutenfrie havregryn, får du et glutenfritt alternativ.
Suksessterte Suksessterten ser imponerende ut med tre lag mandelbunn, tre lag gul krem og sjokoladeglasur på toppen. Marit Hegle tar deg gjennom oppskriften steg for steg.
Bestefars bankekjøtt Når kjøttet skal koke lenge blir det en typisk søndagsmiddag. Lise Finckenhagen serverer bestefars bankekjøtt med gulrøtter, purre og potetstappe.
Eltefritt frokostbrød Bland sammen brøddeigen om kvelden. La den stå under plast til neste morgen. Stek brødet og du har ferskt brød til frokosten.
Spagetti bolognese Denne klassikeren har mange varianter. Det sies at sausen har sitt opphav i nærheten av Bologna. En italiensk ragù, eller kjøttsaus, skal koke lenge. Da blir den best.