Chili sin carne

Chili sin carne med så mye godt krydder og grønnsaker at ingen savner kjøttet.

Foto: Rubicon / NRK

Chili sin carne

Vegetarisk gryterett med chili, tomater, paprika, gulrot og brune bønner. En variant av chili con carne, denne gangen uten kjøtt, sin carne.

Slik gjør du

Skjær opp grønnsakene så alt er klart før du setter i gang.

Fres løken i olje til den er blank, tilsett hvitløk og chili og la det surre litt til. Tilsett tomatpuré og krydder og la det surre et par minutter.

Ha deretter oppi hakkede tomater, væske, paprika og gulrot. La det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med krydder, limesaft, salt og pepper.

Skyll bønnene i et dørslag og tilsett i gryta. La alt bli gjennomvarmt og server. Server enkelt med en klatt drømmerømme eller 1 % kesam.

Tacokrydder

Knus chiliflakene i en morter. Bland alle krydderne. Det du ikke bruker i denne retten får du alltid bruk for til taco og andre smaksrike retter.

Kilde: Familien Johnsen i TV-serien «Familiekokkene»/NRK