Brødsnurrer med parmesan

Brødpinner snurret med fyll av persille, hvitløk og parmesan.

Foto: Rubicon / NRK

Brødsnurrer og hummus

Kokte og moste kikerter med hvitløk, tahini og sitronsaft blir en silkemyk hummus til å dyppe brød i.

Slik gjør du

Hummus

Kok kikertene ekstra møre i 10-15 minutter.

Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprocessor. Du kan også bruke stavmikser. Mos til det er klumpfritt og tilsett litt og litt kikertlake til passelig konsistens. Hummusen kan gjerne være litt ekstra tjukk, andre liker den tynnere – så juster etter hva du liker best.

Smak til hummusen med litt sitronsaft, salt, pepper og spisskummen. Spisskummen er ikke nødvendig, men hummusen blir ekstra god med det.

Ha hummusen over i eni skål, og topp gjerne med paprikakrydder, pinjekjerner og koriander.

Ostebrødpinner

Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok eller elt deigen sammen for hånd. Ha mel og salt i bollen, rør ut gjær i vann. Tilsett gjærblandingen i melet, ha i olje og elt deigen til den er smidig, ca. 10 minutter.

Sett deigen til side, trekk plast eller et håndkle over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.

Sett ovnen på 200 grader.

Hakk persille, hvitløk og mandler for hånd eller kjør i en liten maskin med kniv. Del deigen til små boller, rull ut lange pølser, smør på urtekremen og litt ost. Snurr deigen.

Brødpinnene stekes i cirka 10-12 minutter.

Kilde: Familien Johnsen i TV-serien «Familiekokkene»/NRK