Små tomatterter

Fyllet i tomattertene består av sjalottløk, cherrytomater og timian.

Foto: Rubicon / NRK

Små tomatterter

Små tomatterter som passer til tapasbordet eller som en liten smårett. De lages av ferdig butterdeig og tomater.

Slik gjør du

Dryss litt mel på benken og legg butterdeigsplatene til tining. Finn fram små former.

Skjær rødløk i skiver og del tomatene i to. Varm olje i en stekepanne og stek løken til den begynner å bli gyllen. Smak til med salt og kvernet pepper.

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Del butterdeigsflakene i to og klem dem ned i formene. Dra av overflødig deig med fingrene (da får du nok deig til to til).

Fordel den stekte løken i formene og legg halve cherrytomater på toppen. Dryss over litt hakket timian og noen dråper olivenolje.

Stek tertene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til butterdeigen har fått fin, gyllen farge og tomatene har falt sammen. Pynt med frisk rosmarin.

Tips

Lag deigen selv

Bland sammen 2,5 dl hvetemel, 100 gram smør og salt med kjøkkenmaskin. Tilsett 2 spiseskjeer vann litt etter litt og arbeid alt godt sammen.

Kilde: Familien Johnsen i TV-serien «Familiekokkene»/NRK