Laster innhold, vennligst vent..
Parmesanpai med parmesankjeks

Parmesanpaien serveres som en forrett i små sirkler med parmesankjeks på toppen.

Foto: Rubicon / NRK

Parmesanpai med parmesankjeks

Ostepai med mye parmesan som serveres med sprøstekt ost på toppen.

Slik gjør du

Paibunn

Forvarm ovnen til 225 grader.

Bland sammen mel, salt og smør med kjøkkenmaskin eller kniv. Tilsett vannet gradvis og arbeid alt godt sammen. Trykk ut deigen i en stor paiform eller 6 små former.

Forstek paien i ca. 10 minutter.

Fyll

Pisk sammen egg og fløte. Riv parmesanen og ha i. Smak til med salt og pepper.

Legg rucolasalat over deigen, hell parmesanrøren over.

Paien stekes på 225 grader i 30 til 40 minutter, avhengig av ovnen.

Parmesankjeks

Legg den raspete parmesan med teskje på bakepapir og stek i 5-6 min på 200 grader til parmesankjeksene er gylne.

Tips

I Familiekokkene ble paien stukket ut i små sirkler og servert som forrett til vegetarmåltidet. Hver sirkel fikk en parmesankjeks på toppen.

Kilde: Familien Johnsen i TV-serien Familiekokkene/NRK