Sopp med ostefyll

Sjampinjonger fylt med blåmuggosten Kraftkar, servert med fiken- og sviskechutney.

Foto: Rubicon / NRK

Fylt sopp med fiken- og sviskechutney

Sopp fylt med blåmuggost er superenkelt å lage. Og så smaker det så fantastisk etter å ha vært i ovnen. Serveres med en søt chutney med fiken og svisker.

Slik gjør du

Fylt sopp

Ta bort stilken av sjampinjongen. Fyll den med ost og sett soppene på brett i ovnen på 200 grader i cirka 4-5 minutter, til osten har smeltet. Ha over litt honning og pinjekjerner.

Fiken- og sviskechutney

Kutt opp løk, fiken og svisker i biter. Ha det over i en liten kjele sammen med rødvin, balsamicoeddik, rosiner og sukker. Kok opp og la det småputre under lokk i omtrent et kvarter. Tilsett eventuelt litt vann dersom det trengs. Smak til med ytterligere litt sukker og eddik.

Kilde: Familien Johnsen i TV-serien «Familiekokkene»/NRK