Sofakos med sjokoladesaus og popkorn

Mats Paulsens sofakos med karamellisert popkorn, sjokoladesaus, to sorter potetgull, jordbær, marshmallows og salte brødpinner. Sjokoladesausen nede til venstre har fått et dryss limeskall, og den andre ekstra knas av peanøtter.

Foto: Pål Hovengen Plassen / NRK

Popkorn og sjokoladesaus til sofakosen

Det er smaken av det søte og salte sammen som gjør Mats Paulsens sofakos til noe utenom det vanlige. Dypp salte chips i sjokoladesaus og bland popkorn med karamell. Heldigvis er det lov å skeie ut en gang imellom!

Slik gjør du

Karamellisert popkorn

Pop popkorn.

Smelt smøret, tilsett sukker og maissirup. La det småkoke på medium varme i fire minutter. Rør en gang iblant, mens det koker videre i fire minutter. Ta kjelen av platen. Tilsett vaniljefrø fra en halv vaniljestang, salt og natron.

Bland godt karamell og popkorn. Hell alt utover et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen på 150 grader i tolv minutter. Vend litt på popkornene underveis, for å få karamellen til å dekke jevnt.

Sjokoladesaus

Kok opp fløte til kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen. La det stå i 30 sekunder, og rør rundt til det blir en glatt og fin saus. Tilsett salt, og rør inn romtemperert smør til slutt.

Tips

På min sofaplatter finnes potetgull, karamellisert popkorn, sjokoladesaus, jordbær, marshmallows, brødpinner og nøtter.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj/NRK P1