Laster innhold, vennligst vent..
Churros med sjokoladesaus

Churros lages av en deig som minner om vannbakkels, frityrstekes og rulles i sukker og kanel.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Churros

Frityrstekte kaker som dyppes først i kanel og sukker og så i sjokoladesaus er Lise Finckenhagens fristelse.

Slik gjør du

Sjokoladesaus

Kok opp fløten til sjokoladesausen i en liten kasserolle. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn sjokoladen til sausen blir blank og jevn. Rør til slutt inn smøret. Oppbevar sjokoladesausen på et lunt sted til den skal serveres. Hvis du vil ha den lun kan den varmes forsiktig opp igjen rett før servering.

Churros

Bland sukker og kanel til rulling i en dyp tallerken eller lignende.

Finn frem en mellomstor tykkbunnet kasserolle, tresleiv og kjøkkenmaskinen med K-spade Det er enklest med kjøkkenmaskin eller en elektrisk håndmikser, men deigen kan røres for hånd også.

Kok opp vannet i en passe romslig kasserolle. Ikke la vannet stå å koke, da fordamper vannet og mengden blir feil. Smelt smøret i det kokende vannet. Bland mel, vaniljesukker og salt. Hell alt det tørre over i smørvannet under stadig omrøring med tresleiva. La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump. Fortsett å røre over varmen i et par minutter til deigklumpen er «stekt» på alle sider.

Ha deigen over i bakebollen. Rør inn ett og ett egg ved middels høy hastighet. Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn. Stopp maskinen og skrap ned langsmed kantene et par ganger underveis, hvis nødvendig. Deigen skal bli helt glatt og fri for klumper.

Fyll røren over i en sprøytepose med stjernetyll.

Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle over middels høy varme til oljen er varm, ca. 180 grader. Sprøyt 10 centimeter lange kakestenger rett i oljen. Bruk gjerne en saks og klipp av lengdene mens du sprøyter med et jevnt trykk. Ikke lag for mange av gangen. Friter stengene i cirka fire minutter, og snu dem ofte underveis slik at de blir jevnt stekt og pent gylne.

La kakestengene raskt renne av seg på kjøkkenpapir før de rulles i sukker- og kanelblandingen. Serveres med sjokoladesaus.

Tips

Det er også veldig godt å servere churros med en tykk og salt karamellsaus eller dulce de leche.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+