Rødbetsuppe

Rødbetsuppe med rømme og gressløk.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Rødbetsuppe

Rødbetsuppen borstsj er noe russerne gjerne varmer seg på. Du lager den lett med rødbeter, poteter og løk.

Slik gjør du

Skrell rødbeter, poteter og løk. Skjær dem i terninger og kok dem møre i kyllingkraft og melk. Det tar omtrent 5-10 minutter. Kjør suppen jevn med stavmikser.

Kok opp suppen en gang til og smak til med rødvinseddik, salt og pepper. Serveres med finhakket gressløk og en klatt rømme. Legg noen skiver godt brød ved siden av.

Tips

  • Bruk plasthansker når du skreller rødbetene, så unngår du den sterke rødfargen på hendene.
  • Vil du ha en mer mettende suppe kan du tilsette kylling, bacon eller skinke.

Kilde: Benthe Nyheim i «God morgen Nordland» på NRK P1