NRK Meny
Potetpletter med eplesyltetøy

Potetpletter med eplesyltetøy. Filip Langhoff lager først en enkel potetmos, så potetplettene kan også kalles potetmospannekaker.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Potetpletter med eplesyltetøy

Potetpletter med syltetøy er en klassisk dessert som gir en følelse av gammel husmannskost. Desserten blir enda litt bedre hvis eplene til syltetøyet er plukket i egen eller naboens hage.

Slik gjør du

Potetpletter

Skrell og kok potetene. Hell av vannet, ha i smør og 2 spiseskjeer melk. La det stå et par minutter på lav varme. Bland inn salt og sukker og visp det sammen til en mos.

Visp eggene sammen med mel, bakepulver og 2 desiliter melk. Visp mosen inn i røren.

Stek små pletter i jernpanne.

Eplesyltetøy

Skjær eplene i terninger og kok dem sammen med eplesaft og sukker til en god kompott. Smak til med kanel.

Server potetplettene med eplesyltetøy.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE