Potetpletter med eplesyltetøy

Potetpletter med eplesyltetøy. Filip Langhoff lager først en enkel potetmos, så potetplettene kan også kalles potetmospannekaker.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Potet­pletter med eple­syltetøy

Potetpletter med syltetøy er en klassisk dessert som gir en følelse av gammel husmannskost. Desserten blir enda litt bedre hvis eplene til syltetøyet er plukket i egen eller naboens hage.

Slik gjør du

Potetpletter

Skrell og kok potetene. Hell av vannet, ha i smør og 2 spiseskjeer melk. La det stå et par minutter på lav varme. Bland inn salt og sukker og visp det sammen til en mos.

Visp eggene sammen med mel, bakepulver og 2 desiliter melk. Visp mosen inn i røren.

Stek små pletter i jernpanne.

Eplesyltetøy

Skjær eplene i terninger og kok dem sammen med eplesaft og sukker til en god kompott. Smak til med kanel.

Server potetplettene med eplesyltetøy.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE