Myk pepperkake

Vanligvis har vi ostekrem eller melisglasur på kaken. Men pepperkake med blåmuggost og fikenmarmelade gir en helt annen opplevelse.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Myk pepperkake

Dette er en svensk klassiker, mjuk pepparkaka. Gjør en vri og skjær krydderkaken i fine skiver og server den med blåmuggost og fikenmarmelade.

Slik gjør du

Bruk en randform som rommer 2 liter, og smør formen veldig godt med smør.
Varm ovnen til 175 grader.

Bland sammen tyttebærsyltetøy og rømme.
Sikt sammen alt det tørre.
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn smør og tyttebærblandingen, og vend inn det tørre.

Hell røren over i den godt smurte formen (ikke mer en ¾ full) og stek kaken på nest nederste rille i cirka 45-55 minutter, avhengig av størrelsen og fasong på formen.
Sjekk med en kakepinne om kaken er klar. Avkjøl og vend kaken ut av formen.

Tips

  • Om ønskelig kan kaken toppes med melisglasur eller kremostglasur, gjerne smakt til med sitron- eller appelsinsaft.
  • Ostekrem med lime finner du i oppskriften på gulrotkake.
  • Ostekrem med sitron finner du i oppskriften på store, saftige muffins.
  • Eller server kaken i skiver med blåmuggost og rødvinskokt fiken- og rosinmarmelade.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogammet «Holm»/NRK P1+