Slik gjør du
Bruk en randform som rommer 2 liter, og smør formen veldig godt med smør.
Varm ovnen til 175 grader.
Bland sammen tyttebærsyltetøy og rømme.
Sikt sammen alt det tørre.
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn smør og tyttebærblandingen, og vend inn det tørre.
Hell røren over i den godt smurte formen (ikke mer en ¾ full) og stek kaken på nest nederste rille i cirka 45-55 minutter, avhengig av størrelsen og fasong på formen.
Sjekk med en kakepinne om kaken er klar. Avkjøl og vend kaken ut av formen.
Tips
- Om ønskelig kan kaken toppes med melisglasur eller kremostglasur, gjerne smakt til med sitron- eller appelsinsaft.
- Ostekrem med lime finner du i oppskriften på gulrotkake.
- Ostekrem med sitron finner du i oppskriften på store, saftige muffins.
- Eller server kaken i skiver med blåmuggost og rødvinskokt fiken- og rosinmarmelade.