Hopp til innhold

«Makrellen er kommen!»

Makrellfisket er en kulturhistorisk institusjon på Sørlandet. Lofoten har torsken, lenger sør har vi makrellen. Og den er så god når den tilberedes på best måte.

Salat Nicoise. Salat med makrell, egg tomater og grønt i et fat. En liten krukke med pinjekjerner ved siden.

I retter med tunfisk kan du lett bytte ut fisken med makrell – som her i en fargerik og fin salat.

Foto: Vegard Blakstad / NRK

Noe av det som skriker høyest sommer er makrell. Lykken over å plutselig havne i en stim og få massevis. Men har du ikke båt, fiskelykke eller gratis fisk, så finnes den heldigvis nokså billig i butikken.

Plukk den i små stykker, og lag dressing. Denne er perfekte til matpakken.

Mange synes at stekt makrell er den aller beste sommermiddagen. Bruk gjerne enkle og få råvarer – og grillen.

Makrell er sunt, stappfull av viktige næringsstoffer, og enkel å tilberede. Dette er en vårlig fiskerett med nordiske ingredienser. Frisk smak av nypoteter, ramsløk og sitron.

Og klassikeren, selvsagt. Lag din egen hjemmelagde.

Mer sandwich. En deilig lunsj med makrell, avokado og brokkoli er hjernemat med sunt fett og mye god smak.

Hva ville en italienere gjort med makrellen. Kanskje dette?

I retter og salater med tunfisk kan du ofte fint bytte ut fisken med makrell.

Mer mat med makrell? Vi har mange andre oppskrifter her.