«Makrellen er kommen!» Makrellfisket er en kulturhistorisk institusjon på Sørlandet. Lofoten har torsken, lenger sør har vi makrellen. Og den er så god når den tilberedes på best måte. Av Ingvill Bjorland
Røykt makrell med stekt salat Dette er en perfekt kombinasjon av sødme, syre og salt. Finn fram grillen eller fyr opp i pizzaovnen og sett i gang. Det er ikke vanskelig.
Makrell á la Bent Stiansen Bent Stiansen gjester «Sommerskuta» med nye oppskrifter, egen kokeplate og fersk makrell.
Stekt makrell med tomatsalat Makrellen har fått et lag italiensk polenta før den stekes i olje. Tomatsalaten består av tomater i flere farger og former og dressingen er laget på hvitløk, basilikum og olivenolje.
Makrellsandwich med brokkoli Her finner du alt kroppen trenger samlet i én sandwich. En deilig lunsj med makrell, avokado og brokkoli utgjør ekte hjernemat med sunt fett og mye god smak.
Stekt makrell med spinatkrem Vårens første gaver fra naturen, som ramsløk, nesler, spinat, raps og nypoteter, serveres til makrell og tomat.
Makrell med kål, blåskjell og beurre blanc Stekt makrell med to sorter kål, frisk asparges og en fyldig beurre blanc. Sausen kokes på kraften fra blåskjellene og tørr hvitvin. Oppskrift fra TV-serien Hygge i hagen med kokken Tareq Taylor.
Makrell med sommerkål på grillen Lise Finckenhagen griller makrell og serverer den med grillet sommerkål, kefirdressing og gressløksmør med ingefær.
Makrell med brennesle, ramsløk og asparges Vårlig fiskerett med nordiske ingredienser og frisk smak av ramsløk og sitron.