Makrell med nesler, ramsløk og asparges

Skinnstekt makrell med asparges, spinat- og brenneslekrem, nykokte nypoteter med ramsløk og sitronvinaigrette.

Foto: Eva Robild / SVT

Makrell med brennesle, ramsløk og asparges

Vårlig fiskerett med nordiske ingredienser og frisk smak av ramsløk og sitron.

Slik gjør du

Skjær makrellen i fileter, og salte skinnsiden lett. Legg fisken til side.

Kok poteter i vann og dill. Stek ramsløken lett, og skjær bladene i mindre biter. Bland dem med de ferdigkokte potetene.

Kok opp vann, og blansjer (altså dypp i kokende vann) spinat og brennesle i 30 sekunder. Hell av vannet og ha det grønne over i en blender sammen med solsikkefrø, to-tre spiseskjeer olivenolje og litt salt. Kjør blandinga til en glatt puré.

Gni inn aspargesstengene med litt olje, og snu dem noen ganger i ei varm steikepanne til de har fått fin, gyllen farge. De skal fremdeles være sprø.

Hakk den syltede sitronen, og bland den med to spiseskjeer olivenolje samt saften fra den halve sitronen.

Makrellen steikes med skinnsida ned i en varm jernpanne. Hvis du vil, kan du svi skinnet litt med en gassbrenner etter at fisken er langt på tallerkener. Fisken bør hvile i noen minutter før du serverer.

Makrellen serveres med asparges, spinat- og brenneslekrem og nykokte nypoteter med ramsløk. Drypp til slutt litt sitronvinaigrette over hver tallerken.

Tips

Hvis du ikke får tak i sitroner på glass, kan du lage dem sjøl, for eksempel ved å prøve oppskrift på saltede sitroner fra Camilla Plum. Tilbehøret er vanlig i nordafrikanske land.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen / SVT