Slik gjør du
Makrell
Start med å skjære filetene av makrellen. Skjær bukstykket med bein av og trekk skinnet av makrellen. Plukk kjøttet i grove stykker og fjern eventuelle bein du måtte komme over.
Sett fiskekjøttet til side.
Fyll
Skjær brokkoli og reddik i ultratynne skiver med en kniv eller en mandolin, og ha dem i isvann i 10–20 minutter, slik at de blir sprø.
Kjør deretter de papirtynne strimlene med brokkoli og reddik i en salatslynge, eller tørk skivene godt med et kjøkkenhåndkle før servering.
Skjær avokadoene i halve deler og ta ut steinen og kjøttet. Skjær avokadokjøttet i skiver og drypp litt sitron over.
Skjær sylteagurkene og rødløken i tynne skiver.
Sandwich
Grill brødskivene på en grillpanne eller rist dem i brødrister.
Smør skiven med en spiseskje majones. Ha på rødløk skåret i ringer og makrell. Ha litt sitronsaft over makrellen. Legg kapers, avokado og sylteagurk over makrellen og avslutt med brokkoli, reddik og eventuelt litt krydderurter.
Smør den siste brødskiven med majones og legg den over. Skjær sandwichen over på skrå med en brødkniv og server straks.
Kilde: Adam Aamann i Matmagasinet