Laster innhold, vennligst vent..
Stekt makrell med fersk kål og poteter

Stekt makrell med potetsalat, rømmesaus og smørdampet sommerkål.

Foto: Tone Johannesen / NRK

Stekt makrell med nykål, poteter og rømme

Server den sprøstekte makrellen med potetsalat, rømmesaus, smørdampet sommerkål eller agurksalat. Her får du Lise Finckenhagens oppskrift på stekt makrell med potetsalat og rømmesaus.

Slik gjør du

Rens og filetér fisken. Noen liker å fjerne alle ben, mens andre fjerner bare hode og hale.

Lag noen snitt i skinnet. Krydre fisken med salt og pepper og vend den i hvetemel.

Stek fisken i en blanding av nøttebrunt smør og olje. Pass på varmen så du ikke brenner smøret. Ta fisken ut av pannen når den er klar og slå av stekefettet.

Tilsett rømme og varm den opp til kokepunktet. Smak til med salt og pepper, ha gjerne i litt hakket gressløk.

Kok opp 1 cm vann i en romslig kasserolle. Tilsett 1-2 ss smør og en klype salt. Legg i kålen og damp den knapt mør. Det er viktig at kålen bevarer sin flotte sprøhet.

Vask potetene godt. Kok dem møre, hell av vannet og damp dem tørre. Del potetene i to. Ha potetene over i en bolle og bland inn rødløk, kapers og gressløk. Bland sammen olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Vend dressingen inn i potetsalaten.

Tips

Selvfølgelig følge til makrellen er rabarbrasuppe.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen