Slik gjør du
Røykt makrell
Salt fisken og la den ligge i 10 minutter. Varmrøyk fisken i 6–7 minutter (se under tips). Avkjøl.
Syltet ingefær
Skrell ingefæren og skjær den i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Kok opp resten av ingrediensene og hell over ingefæren. Avkjøl
Sitronvinaigrette
Bland ingrediensene i en skål og smak til med salt.
Blomkålpuré
Skjær blomkålen i store biter og kok den mør i vann. Kjør den i en mikser til en glatt puré sammen med olivenolje og salt.
Stekt salat
Del hver salat i to på langs og stek den i olivenolje i en varm panne til den er gyllen. Strø på litt salt og legg den på en tallerken.
Servering
Fordel blomkålpuréen på tallerkenene. Legg på makrellen og topp med salat, syltet ingefær, sukkererter og sitronvinaigrette. Pynt med skudd fra fennikel.
Tips
Du trenger en kulegrill, kamadogrill eller en røykeboks for å varmrøyke fisken.
Bruk ferske einerkvister, de har den fuktigheten du trenger. Du kan også bruke bløtlagt røykespon. En kvist fra et frukttre kan også gjøre nytten, den er som regel fuktig nok.
Legg en mindre mengde kull eller briketter i grillen for å holde en lavere temperatur, cirka 90 grader. La dem bli ordentlig hvitgrå. Legg de fuktige grenene på folie over glørne. Det skal utvikles mye røyk.
Legg fisken på rist og legg lokket på grillen.
Du kan også bruke ferdigrøykt makrell fra butikken.