Stekt makrell med tomatsalat

Makrellen er dyppet i egg og polenta før den stekes i olje.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Stekt makrell med tomatsalat

Makrellen har fått et lag italiensk polenta før den stekes i olje. Tomatsalaten består av tomater i flere farger og former og dressingen er laget på hvitløk, basilikum og olivenolje.

Slik gjør du

Tomatsalat

Bland hvitløk, salt og pepper i en morter. Tilsett halvparten av basilikumbladene og fortsett å male til du får en jevn pasta. Bland inn sitronsaft fra en halv sitron. Pisk inn litt og litt av olivenoljen så du får en fin dressing. Smak til med salt og pepper.

Del tomatene i to eller fire, ha dem i en stor bolle. Hell over dressingen, bland så alle tomatene får smake dressingen. Sett tomatsalaten til side.

Stekt makrell med polenta

Bland eggene med litt salt i en liten bolle. Pisk lett. Ha polenta på en tallerken. Tørk makrellfiletene med tørkepapir. Dypp dem i eggeblandingen og så i polenta. Pass på at polentaen henger på.

Varm oljen i en stekepanne på middels varme. Test at oljen er varm nok ved å ha litt polenta i oljen. Den freser hvis oljen er varm nok. Stek filetene i ett minutt på hver side, til de blir gylne og sprø. Legg dem til å renne av på tørkepapir.

Servering

Bland resten av basilikumen i tomatsalaten. Del den andre halvparten av sitronen i fire. Legg en stor skje tomatsalat på tallerkenen og topp med to makrellfileter. Server med en sitronbåt ved siden av.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»/ITV