Laster innhold, vennligst vent..

De mest populære oppskriftene i mars

Mars har gitt oss flere gode oppskrifter på fisk, lam til påske, vafler på vaffeldagen og krydder til fredagstacoen. Her får du de mest populære oppskriftene på nrk.no/mat i mars 2015.

Lammesteik er sjølve påskemiddagen for mange nordmenn. Denne steika kan du sette i omnen og ta deg ein lang tur. Foto/redigering: Alf Vidar Snæland, NRK

Steinar Lindstrøms lammestek ble nummer to på vår marsliste.

I mars har NRK sendt reprise på den svenske tv-serien Niklas' mat. Det viser igjen i statistikken. Tre oppskrifter fra Niklas Ekstedt er på topp ti-listen for mest leste oppskrifter i mars.

Tempurafritert fisk

Tempurafritert fisk og grønnsaker fra Niklas' mat.

Foto: Fra TV-serien Niklas' mat / SVT

Steinar og Gro på video

Gro Ravnestad er journalist i NRK Sogn og Fjordane. Hun har fått med seg pensjonisten og kokken Steinar Lindstrøm i en serie med matlaging på video. I mars var deres lammestek nummer to på mest lest-listen.

Fredagstaco

Tacokrydder (oregano, røkt paprika, gurkemeie, spisskummen, hvitløk, koriander, chili)

Lisa Perez har delt sin oppskrift på tacokrydder med nrk.no/mat sine lesere.

Foto: Anne Nyseter Perez

Nordmenn elsker taco. Og vi tilbereder den på mange forskjellige måter. Vi i matredaksjonen ønsker oss bilder og oppskrifter på hvordan du lager din taco. Vil du dele ditt tacobilde merker du det med #nrktaco på Instagram. Eller du kan sende oss e-post: mat@nrk.no. Vi har presentert oppskrifter på salsa, tortilla og svinetaco. Mest lest i mars er tacokrydderet til Lisa Perez.

Baking i Strömsö

Raw sitronkake med nøttebunn

Raw sitronkake med nøttebunn fra Rosanna og Maria Lundström i tv-serien Hygge i Strömsö.

Foto: YLE

Vanligvis er det den svenske kokken Paul Svensson som regjerer på kjøkkenet i det store røde huset på Strömsö. Men i mars fikk han konkurranse fra to kokker som lager raw food. Rosanna og Maria Lundströms sitronkake ble vist flere ganger enn Paul Svenssons croissanter. Tv-serien Hygge i Strömsö ligger noen uker til på nett-tv.

Vafler, rundstykker og rullekake

Her er kokkelærar Hans Ørstavik sine vaffelkaker.

25. mars er vaffeldagen, og vi feiret den med vaffeloppskrift og video med kokkelærer Hans Dahl Ørstavik. Den oppskriften ble nummer åtte på vår mars-liste.

Hun går aldri av moten

Video Ingrid Espelid Hovig og Hans Jebsen lagar halvsteikte rundstykke

Nummer ni er en gammel oppskrift fra Ingrid Espelid Hovig. Hun lagde halvstekte rundstykker på tv i 1984. Vi har tatt fram oppskriften igjen, og Ingrid får vist dere hvordan hun og Hans Jebsen lager rundstykker med sammalt hvete.

Programlederens ønskerullekake

Rullekake á la Jacobsen

Lise Finckenhagens rullekake med marsipan, bringebær og mandarinbåter.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Ingen liste fra NRK Mat er fullendt uten en oppskrift fra Lise Finckenhagen. I mars laget hun en utvidet rullekake til programleder Hans-Petter Jacobsen i radioprogrammet Jacobsen på NRK P1+. Rullekake med marsipan, krem, bringebær og mandarinbåter.