Rullekake a la Jacobsen

Så lekker kan skiver av rullekake med valnøttkrem og marsipanlokk se ut.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Rullekake à la Jacobsen

Lise Finckenhagen lager rullekake akkurat slik programleder Hans-Petter Jacobsen ønsker seg at den skal være. Her er det ikke bare syltetøy og sukker, men marsipan, krem og mandarinbåter.

Slik gjør du

Dekk en stor stekeplate med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Løft forsiktig inn siktet mel og bakepulver.

Stryk massen jevnt utover bakeplaten. Stek kaken ved 180 grader i cirka 15 minutter.

Strø et rent kjøkkenhåndkle med et jevnt lag sukker. Vend kaken ut på håndkleet og dra bakepapiret forsiktig av.

Smør rørte bær eller syltetøy jevnt utover og rull kaken tett sammen ved hjelp av håndkleet.

Pass på at skjøten ligger ned. Skjær rullekaken i skiver og server den nystekt som den er, eller la rullekaken få stå og avkjøle seg før videre bruk.

Pisk fløte sammen med sukker og vaniljesukker til myk krem. Vend hakkede valnøtter inn i kremen.

Skjær rullekaken i jevne skiver. Topp hver rullekakeskive med en god skje valnøttkrem.

Kjevl ut marsipanen på et lett melet bakebord. Stikk eller skjær ut sirkler (små marsipanlokk) eller firkanter som er store nok til å dekke rullekakeskivene. Legg et marsipanlokk over hver skive og press eventuelt marsipanen litt forsiktig rundt skivene (pass på så du ikke skviser ut valnøttkremen). Pynt de små kakene etter eget ønske.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+