Hopp til innhold

Desse kokketriksa bør du kunne

Korleis få mest mogleg saft frå ei sitron? Korleis skrella ein ei tomat på enklast måte? Korleis kan ein enkelt smørja vaffeljernet, utan å grisa? Sjå videoane og få svara.

Kjøkkentips

Her er kokkelærar Hans Dahl Ørstavik sine heitaste kjøkkentips.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Hans Dahl Ørstavik har lang erfaring som kokk og kokkelærar. Her delar han fem gode triks han har plukka opp på vegen.

1. Slik skrellar du enkelt ein tomat

Kokkelærar Hans Dahl Ørstavik syner korleis du lettast mogleg tar skalet av tomata.

2. Slik smørjer du vaffeljernet, takka eller steikepanna

Kokkelærar Hans Dahl Ørstavik syner korleis ein kan smørja takka, vaffeljernet eller panna.

3. Slik får du mest mogleg saft frå sitrusfrukt

Kokkelærar Hans Dahl Ørstavik syner korleis du får mest mogleg saft frå sitrusfrukt.

4. Slik kuttar du lauken perfekt

Kokkelærar Hans Dahl Ørstavik syner korleis ein enkelt kan hakka lauk i små terningar.

5. Dette bør du vera klar over når du jobbar med chili

Kokkelærar Hans Dahl Ørstavik fortel om kva som er viktig når ein jobbar med chili.

Har du eigne geniale kjøkkentriks? Send inn video til tipsportalen og merk med mattips i emnefeltet, så blir den kanskje publisert på nrk.no/mat.