Med sekken full av godsaker og blir det frilufts-taco. Her kan ingrediensene varieres etter smak og behag.
Dette er krydret mørt kjøtt og utrolig god taco. Den originale barbacoaen lages i en jordovn over natten. Her er den i en overkommelig versjon, og like god.
Er du hekta på texmex og vil forsøke med noe nytt i «lefsa»? Vi lar oss inspirere av Mexico, bytter ut ferdigtacoen og byr på et knippe oppskrifter som vi tenker på som meksikanske.
Nordmenn går tur heile året, men du kan òg laga maten ute. For kokk Julie Kristin Folke-Olsen er matlaginga ein viktig del av turen.
La kjøttet bake i ovnen over natten og du får et fantastisk mørt og smakfullt kjøtt. Her er det tid og temperatur som gjelder. Ikke bli skremt av den store mengden salt og krydder. Det blir bare brukt under tillagingen og skal ikke spises.
Det er lettvint å ha ferdigkjøpte tortillas i skapet. Men de har ikke mye til felles med ekte tortillas. Anders Samuelsson lager tortillas på masa harina, et maismel som er det tradisjonelle tortillamelet.
Maistortillas serveres med meksikansk salsa, avokadokrem og fritert fisk. En fylt tortilla kalles forresten for taco. Nå vet du det også.
Pico de gallo er en supergod salsa som du lager i en fart. Den består av noen få ingredienser.