Slik gjør du
Sett en stekeplate i ovnen og skru ovnen på 175 °C. Smør og sukre fire ildfaste porsjonsformer.
Skill eggehvitene fra plommene. Ta vare på to eggeplommer.
Finhakk sjokoladen. Varm rom i en kjele. Ta kjelen av varmen og rør inn den hakkede sjokoladen først og deretter de to eggeplommene til en glatt pasta.
Ha 1 ss sukker i eggehvitene og visp dem for hånd, det gir små luftbobler, noe som gjør at suffléen lettere hever seg i ovnen. Helt på slutten av piskingen tilsettes 1 ss sukker til. Eggehvitene skal piskes til et fast skum.
Vend forsiktig et par spiseskjeer av den stive eggehviten inn i sjokoladeblandingen. Deretter slår du veldig forsiktig sjokoladeblandingen inn resten av eggehvitene med en slikkepott. Bruk maksimum fire store vendinger med slikepotten - ikke mer, for da smyger luften seg ut! Fordel røren i formene. Sett formene på den varme platen i ovnen.
OBS! Det er viktig at alt blir utført raskt slik at ikke luften går ut av røren. Det er en forutsetning for at sufleen skal heve seg i ovnen.
Stekes i ovnen i 10-12 minutter. Ikke åpne døren til ovnen mens suffléen stekes. Suffléen er ferdig når den har hevet seg og fått gyllen farge på toppen.
Sufflé skal serveres umiddelbart. Lag en liten åpning i hver sufflé og fyll det med fruktkjøttet fra pasjonsfrukt.