Quiche med purre og bacon
Dette trenger du til paideig:
500 gr hvetemel
250 gr kaldt smør i terninger
2 dl kaldt vann
Fyll:
3 dl matfløte eller creme fraiche
3 egg
1 purre
150 gr bacon
250 revet ost (for eksempel jarlsberg og cheddar)
Salt og pepper
Smør og olje til steking
Slik går du frem:
Kutt smøret i terninger og kjør smør, mel og vann raskt sammen i en foodprosessor. Pakk deigen inn i plastfolie, og la den hvile i minst 30 min i kjøleskapet. Kjevl ut og legg i en terteform. Forstek paibunnen på 190 gr i ca 12 min.
Del purren på langs, skyll og tørk den godt. Skjær purren i skiver og baconet i små biter. Stek det hele lett i en stekepanne, og ha det over i tertebunnen sammen med osten.
Visp sammen egg og creme fraiche og smak til med salt og pepper. Hell blandingen over i tertebunnen og stek den ved 180 gr i 45 min. Quichen skal blåse seg opp og virke fast når du rister på den.
Tomatmarmelade:
1 boks cherrytomater
Saften av 1 lime
4 ss sukker
Slik går du frem:
Kok opp limesaft og sukker i en liten kasserolle, del tomatene i to og ha dem over i sukkerlaken. La det småkoke til væsken får sirupskonsistens. Tomatmarmeladen kan serveres varm eller kaldt. Lag gjerne dobbelt prosjon når du først er i gang.
Serveres med tomatmarmelade og en grønn salat. Bruk gjerne en sennepsvinagrette (http://www.nrk.no/magasin/tidlig/1.4849683) på salaten.